Elaka låtar sökes

Fräcka westernbrudar satte fart på kreativiteten.

 

JOHAN:

Hösten 1985 spelade Yale Bate in sin andra demotejp – den första med hela bandet. Vi hittade inte Bob Ezrins nummer i telefonkatalogen så Magnus Frykberg fick återigen axla rollen som producent. Resultatet blev hela sex låtar.

 

MAGNUS:

Absolut inget ont om Frykberg. Han var makalöst musikalisk. Men vi ville så gärna chocka världen med att spela in en ny Kiss Destroyer.

Låtarna var mycket olika varandra. Det var typiskt för Yale Bate vid den här tiden. Vi vägrade att fastna i ett specifikt hårdrockfack. Ett gig eller en inspelning med oss skulle vara en totalupplevelse.

 

JOHAN:

I snabb takt avverkade vi en metall-rökare med kyrkorgel i versen och konstiga tempoändringar, en smörig ballad, ett instrumentalt verk med ett långt gitarrsolo och därefter två lite glammigare rocklåtar med fotbollskörer i refrängerna.

Men vi inledde med Magnus låt Dance To The Boogie. Det var AC/DC rakt av. Den byggde på ett enkelt riff i A och hade en refräng som inleddes med frasen ”Bang your head”.

Lät det bra? Nja, vi kan väl säga att Yale Bates storhetstid fortfarande låg framför oss. Men det var genomtänkt. Väldigt genomtänkt.

 

MAGNUS:

Ett av Johans bidrag till den andra demotapen skrevs efter en gemensam kväll framför TV:n. Vi satt och tittade på en trist westernrulle och snart skulle Johan få titeln till sin nya låt alldeles gratis. En dammig cowboy visade plötsligt sin respekt för ett iögonfallande kjoltyg genom kommentaren ”she’s a hell of a lady”.

Det lät tufft och rockigt. Dessutom var det en slags flört med ockultism som gjorde oss lite obehagliga. Black Sabbath light.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0