Så blir du en rockrebell (del 2)

 

JOHAN:

Förra veckans tips följs nu upp av tre nya underbart stinkande genvägar in i rockrebellernas värld.

 

MAGNUS:

Och bli inte ledsen om du inte uppfyller alla regler och krav. Det går att reparera. Kom ihåg att det aldrig är för sent att ha en dålig barndom.

 

MAGNUS & JOHAN:

 

4. Bussen


 

Att sitta på bussen är en tämligen enkel men ack så ädel konst. De bästa platserna finns långt bak. Ta gärna upp två platser på en gång och försök även att trycka upp knäna mot ryggstödet framför. Det är väldigt obekvämt men ser tufft ut. Om det dyker upp en polare så hälsar du med en lätt nick och ett överlägset ryck i ena mungipan.

Får du syn på en producent eller musikjournalist som sitter och trycker någonstans i mitten, samtidigt som det inte finns några balla platser kvar där bak, bör du överväga att stiga av.

 

Så lyckades Yale Bate i denna disciplin:

Denna uppgift löstes med bravur. Det var otänkbart att sitta någon annanstans. Bussens bakre regioner kunde ibland förvandlas till en fritidsgård i miniformat. Det var vår värld där andra människor, som inte ansträngde sig för att vara stöddiga, inte hade access.

 

5. Litteratur


 

Böcker borde utplånas för alltid. Denna bergfasta regel drabbas dock av ständiga överträdelser. Men det går inte att komma ifrån att om du ska lyckas med din ”fuck-you-attityd” måste du vänja dig vid att skita i allt som är nyttigt och viktigt här i livet. Om du nu prompt måste läsa en bok, bör du välja en tragisk biografi som beskriver ett liv som antingen inte är särskilt sant, alternativt långt mycket mer dekadent än du skulle klara av. Boken om Yale Bate kommer aldrig att platsa. Lägg absolut inga pengar på den.

 

Så lyckades Yale Bate i denna disciplin:

Här åker vi på en rejäl dos minuspoäng. De flesta i bandet slukade en hel del litteratur. Böcker analyserades inte sällan på repen. Och från tidig ålder spenderade några av oss till och med åtskilliga timmar på diverse bibliotek.

 

6. Sport


 

I grunden är sport töntigt. Helt enkelt därför att det inte rimmar med föreställningen om den snabba vägen till undergång som är så viktig för att vinna respekt. En vältränad och sund kropp har sällan glädjen att kunna dö tidigt och bli ett vackert lik. Men även här går meningarna isär. Och det finns många exempel på rockstjärnor som älskar sport. Några av dem har till och med syndat ordentligt och varit lovande idrottare i ett tidigare liv.

 

Så lyckades Yale Bate i denna disciplin:

Här uppstår en klassisk fifty-fifty-situation. Magnus och Andy var bandets sportfånar samtidigt som Johan och Jakob inte brydde sig det minsta. Men en gång ville Johan trots allt ”bevisa” att han hade koll och berättade stolt och världsvant att hans favoritlag i fotboll var Modo.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0