This town ain't big enough for both of us

 


Andy och Magnus (sommaren 1986). Yale Bate var
åter en duo som planerade för framtiden.


JOHAN:
De forna medlemmarna i Yale Bate befann sig nu alltså i två skilda band. Magnus och Andy var än så länge bara en duo på jakt efter både gitarrist och trummis. Jag, Jakob och Pontus hade bildat Lifeline. Efter några veckor hade vi även kompletterats med Christian ”Kribbe” Sandqvist på keyboard och Micke Törnqvist på sång.

 

MAGNUS:
Det vore väl fel att hävda att banden hatade varandra. Men ingen kunde riktigt slappna av. Båda sidor hade god koll på vad de andra höll på med. Och det var ingen tvekan om att vi använde två helt olika taktiska grepp för att nå stjärnorna så snabbt som möjligt.

 

JOHAN:
Magnus och Andy planerade allting mycket noggrant. De gjorde upp planer på hur Yale Bate skulle agera i framtiden. De höll regelrätta auditions med massor av musiker från när och fjärran. Och när det var dags att spela in nytt material, var de inte nöjda med någon som hade sökt jobbet, utan tog in studiomusiker på kompletterande platser.
Ingen feeling alls.

 

MAGNUS:
Lifeline började snabbt spela live och gjorde sin debutspelning på skolavslutningen 1986. Därefter drog de till Ystad en vecka för att göra en ny demo. De bodde i själva studion som låg i ett industriområde nära hamnen. På dagarna drack de folköl och njöt av sommarvädret. På nätterna drack de mer folköl och somnade på golvet bland sladdar och instrument. Under övrig tid lyckades de spela in några nya låtar. Ibland lär de ha plankat in på Fritidsbadet för att få duscha. Det höll ända tills några fröknar stormade in med en dagisklass och upptäckte ett gäng långhåriga tonåringar i bastun.
Wow! Vem sa att Mötley Crüe var ”The Bad Boys Of Rock ’N’ Roll”?

 

JOHAN:
Lifeline hade fördelen av att vara en full sättning.  Magnus och Andy hade väl inga fördelar alls – förutom att de behållit namnet Yale Bate. Med vilken rätt gjorde de det, förresten? Det var ju jag som kom på det.

 

MAGNUS:
Om man frivilligt lämnar ett band kan man ju knappast räkna med att få behålla namnet. Men var inte ledsen. Lifeline var ju himla tufft. Grattis!

 


Lifeline (sommaren 1986) blev snabbt komplett
och spelade live nästan omgående.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0