En orgie i dubbla baskaggar (del 1)

 


Med energi som en hel djurpark, gjorde Jake Samuel att
Yale Bate äntligen blev ett komplett band. Allt var möjligt.


MAGNUS:
Idag är Jakob Samuel sångare i Sveriges mest kända pudelrockband. Men det var i Yale Bate som det hela började. Året var 1985 och vi sökte trummis.

 

JOHAN:
På den tiden behövdes varken bloggar eller MySpace för att skapa nätverk mellan musiker. Vi hade Gula tidningen. Vi läste den jämnt och ingående. Först längtade vi efter alla gitarrer, basar och förstärkare som vi inte hade råd att köpa. Därefter kollade vi vilka band som sökte musiker.

 

MAGNUS:
Annonserna till Gula Tidningen ringdes in till redaktionen. Det var alltid någon stackars tjej som fick ta emot de, inte särskilt välformulerade, flosklerna från flottiga headbangare runtom i landet. Den här gången hade vi sneglat på våra kollegor i Mötley Crüe.

 

JOHAN:
En kväll ringde telefonen hos Magnus. Han och Andy hade under flera veckor övat sig i konsten att svara tufft. Med en välrepeterad blandning av nonchalans och irritation, lyfte Magnus därför luren och spottade ur sig:

    ”Vem fan är det nu då?”
    Responsen kom lite oväntat:

    ”Hej. Det är jag som är Sveriges svar på Tommy Lee.”
    Det var nästan för bra för att vara sant. Plötsligt ringde en ledig trummis som sa sig vara just precis det vi ville ha. Risken att han skulle fara med osanning i denna fråga slog oss aldrig. Dessutom var han jämngammal med mig och bodde på Lidingö. Redan nästa vecka skulle vi börja gymnasiet i samma plugg. Hur var det möjligt att vi aldrig hört talas om honom förut?

 

MAGNUS:
Det visade sig att Jakob hade bott några år hos sin farsa i Skåne. Nu hade han flyttat tillbaka till huvudstaden för att bli rockstjärna. Och han hade köpt Gula Tidningen som alla andra drömmare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0