Hempo Hildén, Hempo Hildén, Hempo Hildén


Som sagt, Hempo Hildén

 

JOHAN:

För några veckor sedan upptäckte Magnus en oväntad peak i antalet läsare av vår blogg. Först trodde vi att det berodde på att intresset för vårt bokprojekt helt enkelt hade ökat. Men eftersom antalet läsare återgick till det normala redan veckan därpå, började vi fundera på vad som hade hänt.

 

MAGNUS:

Kanske fanns det något särskilt sökord som skapat trafik till sidan – en inte helt oviktigt parameter i dagens kamp om antalet träffar.

 

JOHAN:

Vi behövde inte läsa mer än rubriken för att bilda en stark misstanke. Där hade vi klart och tydligt skrivit: ”Håll Guantanamo på avstånd”. Vi kanske borde börja flörta med sådant som inte har med oss att göra överhuvudtaget. Allt för att få fler att besöka bloggen.

 

MAGNUS:

Ja, varför inte? Vi kanske skulle byta inriktning och försöka kliva upp på en högre nivå. Ett exempel på hur det skulle kunna se ut är det (i skrivande stund) senaste inlägget på den mest besökta sidan på Blogg.se:

”Hello!
Jag är i skolan just nu! Har haft lunchrast för ett tag sedan och nu sitter jag i lektionssalen, ska strax påbörja ett nytt kapitel i Biologi! ..Kul! (Ja, det är kul!) Senare idag måste jag åka in till stan och handla lite saker. T.ex strumpor!.. Alltså jag förstår inte var alla mina strumpor tar vägen, det känns som att dem bara försvinner! Just nu går jag runt i ett par strumor som ej hör ihop! Hihi. :s”

 

JOHAN:

Fantastiskt! Visserligen är tanken att alla sorters människor ska kunna ha glädje av vår kommande bok. Men vid närmare eftertanke finns ju ändå en anledning att tro att boken i första hand kommer att intressera dem som gillar kultig rockmusik och har en nära relation till det svenska 80-talet. Jag föreslår att vi smyger in trummisen i Trash. Alla som av någon anledning googlar honom nuförtiden är hyfsat nära vår primära målgrupp.

 

MAGNUS:

Ingen dum idé. För övrigt är det på sin plats att nämna hur snuskigt bra han spelar på Burning Rock. Hur som helst, nu återstår det att se om taktiken kan locka till sig nya läsare. I så fall, vilket djupsinnigt inlägg de kommer att hitta.


Kommentarer
Postat av: Stefan Palmqvist

Tja! Använd Google Analytic och få koll på era www-fans.

Tror att ni även kan öka er ranking med G.A, genom att tillföra info om er site. Så ja, nu behöver ni använda er av falsk marknadsföring.Rock on in the free world.http://www.google.com/analytics/tour.html

2009-11-09 @ 19:19:07
URL: http://www.palmqvist.nu
Postat av: Mariah

Hjälpte det med att ha Hempo som dragplåster?

2009-11-17 @ 23:05:00
URL: http://www.mariahva.wordpress.com
Postat av: Jepp

En ny läsare här, tack vare Hempo-googling.

2010-06-29 @ 17:17:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0