När övertygelsen sviktar 

 

MAGNUS:

Okej, dags för några nördiga rader igen. Kanske inte så roligt för den som inte är fullt insatt. Men faktum är att nördigheten fungerande som en alldeles nödvändig medicin vid jämna mellanrum.

Antalet ägnade timmar åt rock ’n roll tog ofta sådana gigantiska proportioner att de flesta i ens omgivning tyckte att ”men nu får det väl för helvete vara nog”. Det handlade givetvis om föräldrar och andra släktingar, men även kompisar och till och med andra musiker. Detta faktum gjorde att man då och då faktiskt började fundera på vad man höll på med. Men det var då man tog hjälp av det som vi kallar Knock Out-låtarna. Det vill säga de låtar som slår en till marken redan första gången man hör dem. Som de nördar vi är, tar vi självklart tillfället i akt och rankar våra fem favoriter

 

JOHAN:

Här skulle man möjligen kunna tro att jag och Magnus har mognat med åren. Men när jag till exempel hör Michael Schenker stämpla igång wha wha-pedalen (givetvis live-versionen från Budokan), börjar jag återigen planera för en karriär i rampljuset. Hur lång tid kan den ta att odla fram en pudelfrissa igen?
Och Magnus är inte ett dugg bättre. Sätt på ”Secrets Of Steel” med Manowar och han är villig att sjunga för idoljuryn. På allvar.

 

MAGNUS:

1. Generation Landslide – Alice Cooper

2. Johnny The Fox Meets Jimmy The Weed – Thin Lizzy

3. Hotter Than Hell – Kiss

4. Out On The Tiles – Led Zeppelin

5. Over The Mountain – Ozzy Osbourne

 

JOHAN:

1. Runnin’ With The Devil – Van Halen

2. Victims Of The Future – Gary Moore

3. Doctor Doctor – UFO

4. Far Beyond The Sun – Yngwie Malmsteen

5. Death On Two Legs – Queen
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0