Så blir du en rockrebell (del 1)

 

MAGNUS
Att tycka om musik är visserligen en bra egenskap. Men när det kommer till att skapa ett band med attityd, bör du uppfylla åtminstone några kriterier i konsten att vara en upprorsmakare.

 

JOHAN:

Det har blivit dags för vår gemensamma lista över tips till den tonåring som vill bli kvarterets rockrebell.

 

MAGNUS:

Den som är uthållig kan mycket väl lyckas med att byta ut kvarteret mot den världsomfattande nöjesbranschen.

 

JOHAN:

Våra rekommendationer bygger på erfarenheter från 1980-talets första hälft, men vi är övertygade om att de fortfarande har aktualitet.

 

MAGNUS & JOHAN:

 

1. Kläder

Grundprincipen är att sticka ut och väcka uppseende. Ett bra tips är att imitera dina idoler. Om du gillar Crüe är det följaktligen sjalar och smink som gäller medan ett Maiden-fan med fördel väljer randiga spandexbyxor och stripigt hår. Och kom ihåg: det är aldrig någonsin okej med pösiga jeans.

 

Så lyckades Yale Bate i denna disciplin:
När det var dags för show var det full pott. Däremot var det lite si och så med imagen vid sidan av scenen. Vid minusgrader, hade Jakob inga svårigheter att tänka praktiskt och gå omkring i ljusblåa snowjoggers. Detta berodde troligen på att Kiss, som var stora förebilder, levde en tämligen anonym tillvaro till vardags. Det sägs att Gene Simmons tandläkare inte ens visste att hans patient jobbade med att vara monsterutklädd basist i ett av världens största hårdrockband.

 

2. Skolan


Skolans främsta uppgift är att tillhandahålla en rökruta. Det är där du hänger, ser ointresserad ut och spanar in det motsatta könet. Cigaretter snor du med fördel från polarna. Har du egna, är märket Lucky Strike att föredra. Om du inte tycker om att röka, klagar du högljutt över att du tvingat dig själv att sluta och hur svårt det är. Och skulle du mot förmodan tycka att vissa skolämnen är intressanta, håller du detta för dig själv.

 

Så lyckades Yale Bate i denna disciplin:
De flesta i bandet var flitiga besökare av rökrutan. Men dessvärre var de genomsnittliga resultaten på proven lite för höga för att få rebellpoängen att skjuta i höjden. Och om sanningen ska fram, var nog röda Prince ett vanligare cigarettfabrikat – vilket på sätt och vis var tuffare eftersom de var betydligt starkare än Lucky Strike.

 

3. Föräldrar


Att dina föräldrar ska känna sig uppretade är en självklarhet. Det är ett kvitto på att du är mogen för att hänga på dig en elgitarr. Men för att få fram ett fläskigt sound, bör du även vara den där ynglingen som dina kompisars mammor alltid varnade för. Och helst ska du göra så dåligt intryck att kompisarnas pappor hellre vill slå dig på käften än att få löneförhöjning.

 

Så lyckades Yale Bate i denna disciplin:
Att som tonåring bli osams med föräldrar i parti och minut kan vara känsligt. Glöm inte att de fortfarande sitter på en hel del makt. Vill det sig illa, kan de sätta käppar i hjulen. I bandet fanns det bara en person som inte hade vett att förstå detta. Och det är väl inte särskilt svårt att räkna ut vem det var. Men lyckligtvis klarade han ofta att vända sina klavertramp till något positivt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0